Dentare

Vitet e fundit, estetika dentare ka filluar të kryhet shpesh për shkak të problemeve që lindin nga perceptimet estetike, përveç problemeve shëndetësore. Për ata që kanë probleme me shëndetin oral dhe dentar, problemi zgjidhet nga një stomatolog specialist me shumë metoda. Ata që nuk kanë probleme në shëndetin oral dhe dentar, dhëmbët e të cilëve nuk janë të bardhë, që kanë lakim në rreshtimin e dhëmbëve, që kanë boshllëqe midis dhëmbëve ose që nuk u pëlqen pamja e dhëmbëve, mund t’i zgjidhin problemet e tyre me estetike dentare dhe te ndiheni me te lumtur. Megjithatë, ky proces ndonjëherë mund të jetë një udhëtim i gjatë dhe i vështirë. Gjëja e parë që duhet të bëni për ata që duan të kenë estetikë dentare është të punojnë me një dentist me përvojë dhe të talentuar dhe ekipin e tij. Kjo zgjedhje është më e rëndësishmja që ju të përmbushni pritshmëritë tuaja dhe të jeni të lumtur. Ka më shumë se një pyetje në mendjen e atyre që kanë shqetësime për shëndetin oral dhe dentar ose estetikë. Ne do të përpiqemi t’ju japim përgjigjet më të sakta për pyetjet që keni në mendje. Këtu janë pyetjet më të shpeshta në fushën e estetikës dentare .

A është i përhershëm efekti i zbardhjes së dhëmbëve?

Zbardhja e dhëmbëve është një aplikim, efekti i të cilit zvogëlohet me kalimin e kohës. Ndërsa ngjyrat e dhëmbëve të njerëzve janë të lidhura me strukturat e tyre kockore, dhëmbët zbardhen deri në 2-3 ton me procesin e zbardhjes së dhëmbëve. Përdorimi i substancave të tilla si çaji, kafeja dhe cigaret e konsumuara në jetën tuaj të përditshme bën që dhëmbët të zverdhen dhe të zvogëlohet efekti i procesit të zbardhjes së dhëmbëve. Tek personat që konsumojnë më shumë produkte të tilla, efekti i zbardhjes së dhëmbëve ulet ndërmjet 6 dhe 1 viti.

A zverdhen dhëmbët e petëzuar prej porcelani?

Dhëmbët e laminuar prej porcelani kanë një strukturë të rrëshqitshme dhe të papërshkueshme nga njolla për shkak të strukturës së tyre të veçantë. Falë strukturës së tij të veçantë, edhe nëse nuk i kushtoni shumë kujdes kujdesit oral, nuk do të keni probleme të tilla si zverdhja kur përdoren produkte si çaji dhe kafeja.

Sa janë përdorur dhëmbët e laminuar nga porcelani?

Dhëmbët e laminuar prej porcelani përdoren për shumë vite nëse ofrohet kujdes i kujdesshëm oral dhe dentar. Dhëmbët e laminuar prej porcelani, të cilët janë më të qëndrueshëm se teknikat e tjera të bërjes së dhëmbëve falë strukturës së tyre të veçantë dhe teknikës së lidhjes, janë rezistent ndaj njollosjes, gërryerjes dhe thyerjes. Nëse i kushtoni vëmendje kur hani ushqime të forta, kujdeseni për gojën dhe dhëmbët dhe nuk përpiqeni t’i hapni gjërat me dhëmbë, mund t’i përdorni dhëmbët e laminuar prej porcelani për shumë vite.

Sa seanca kërkon procesi i veshjes së petëzuar?

Nëse nuk ka problem estetik të renditjes së dhëmbëve tuaj ekzistues dhe nuk ka nevojë për trajtim në mishrat e dhëmbëve, procesi i rimesove me laminat mund të zgjasë 2 ose 3 seanca, të shpërndara mesatarisht në 1 javë.

A është e qëndrueshme estetika dentare?

Me teknologjinë në zhvillim, teknikat e trajtimit të dhëmbëve të prodhuara me materiale të reja po bëhen më të qëndrueshme dhe funksionale. Materialet dentare estetike , përmbajtja e të cilave është zhvilluar, sigurojnë përdorim të qëndrueshëm, estetik dhe të shëndetshëm të përshtatshëm për përdorim të gjatë.

Çfarë ndodh me dhëmbët e poshtëm kur dhëmbët janë tërësisht të fanezuar?

Në rastet kur të gjithë dhëmbët në gojë janë plotësisht të mbuluar, pyetja që vjen në mendje është se çfarë do të ndodhë me dhëmbët poshtë. Mos u shqetësoni, pasi fasetat e bëra saktësisht në dhëmbët tuaj do të ngjiten plotësisht në sipërfaqen e dhëmbit, nuk shfaqen baktere ose kushte prishjeje në dhëmbët poshtë.

A aplikohet rimeso porcelani në çdo dhëmb?

Trajtimi me rimeso porcelani mund të aplikohet për ata që nuk kanë pengesë për formimin e dhëmbëve në shëndetin e përgjithshëm, që kanë përfunduar zhvillimin oral dhe zhvillimin fizik, dhe ata që kanë mangësi në incizivët e përparmë me strukturë të përshtatshme kockore ose që kanë një të vetme. mungesa e dhëmbëve.

A bien dhëmbët e porcelanit?

Falë inovacioneve teknologjike në zhvillim, produktet e përdorura për ngjitje tani janë shumë më të qëndrueshme. Nëse punoni me një mjek të talentuar, nuk do të keni asnjë problem siç është rënia nga dhëmbët.

Sa seanca duhen zbardhja e dhëmbëve?

Procedurat e zbardhjes së dhëmbëve zakonisht kryhen në një seancë të vetme, por në disa raste aplikohet në 2 seanca sipas nevojës. Procesi, i cili zgjat mesatarisht 45 minuta, përfundon në një seancë të vetme nëse nuk ka ndonjë problem shtesë.

A ka ndonjë efekt anësor të zbardhjes së dhëmbëve?

Meqenëse të gjitha produktet dhe materialet e përdorura gjatë procesit të zbardhjes së dhëmbëve janë produkte të miratuara nga PDA, ato nuk kanë asnjë efekt anësor në shëndetin tuaj oral dhe fizik.

Çfarë është Smile Design?

Imazhe vizualisht të pakëndshme mund të shfaqen në dhëmbët, mishrat dhe buzët ekzistuese. Në disa pacientë, mishrat mund të jenë shumë të ulëta, mund të ketë boshllëqe midis dhëmbëve dhe buzët mund të kthehen shumë nga brenda ose jashtë për shkak të mbylljes së dhëmbëve. Në këtë pikë, ju mund të gjeni një zgjidhje për shqetësimet tuaja estetike me një dizajn estetik të buzëqeshjes. Ju mund të keni një buzëqeshje perfekte me estetikën e dizajnit të buzëqeshjes duke ndryshuar nivelin e mishrave të dhëmbëve dhe dhëmbëve, duke mbushur boshllëqet midis tyre dhe duke eliminuar asimetritë që shfaqen gjatë buzëqeshjes.

Sa seanca kërkon Smile Design?

Kohëzgjatja e procedurave estetike të dizajnit të buzëqeshjes mund të ndryshojë nga personi në person. Pritshmëritë e personit që dëshiron të ketë një dizajn të buzëqeshjes duhet të shprehen qartë dhe mjeku duhet t’i informojë nëse ato janë të përshtatshme për gojën. Me përzgjedhjen e duhur të mjekut, pritjet tuaja nga procedura mund të zgjidhen me metodën më të përshtatshme për shëndetin tuaj oral. Edhe pse ka ndryshime sipas njerëzve dhe nevojave, seancat estetike të dizajnit të buzëqeshjes zgjasin mesatarisht nga 2 deri në 15 ditë.

A përshtaten fasetat me mishrat e dhëmbëve?

Të gjitha materialet e përdorura në procedurat estetike dentare prodhohen nga materiale që nuk dëmtojnë shëndetin tuaj oral dhe fizik dhe përshtaten me mishrat e dhëmbëve. Falë përdorimit të materialeve të miratuara, mishrat e dhëmbëve tuaj nuk do të dëmtohen dhe nuk do të përjetoni probleme të tilla si gjakderdhja ose recesioni i mishrave të dhëmbëve. Protezat e prodhuara me teknologjinë e zhvilluar rishtazi sigurojnë që pamja e purpurt e rrënjës së gingivës, e cila vihet re në protezat e vjetra metalike, të mos jetë më e pranishme. Mishrat tuaja do të duken shumë të shëndetshme me protezat dhe fasetat e reja të zhvilluara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *