Operacion plastik

Operacionet e kirurgjisë estetike, të cilat janë përhapur së fundmi, tani po japin rezultate shumë më të suksesshme me teknologjinë në zhvillim. Ata që kanë probleme në aspektin estetik apo shëndetësor, hezitojnë të bëjnë operacione estetike dhe plastike. Duke u përpjekur t’u përgjigjemi pyetjeve që vijnë në mendjen e shumë njerëzve për ju, ne synojmë të gjejmë përgjigje të qarta për pyetjet që ndodhin në mendjen tuaj dhe për të cilat nuk jeni të sigurt. Ju gjithashtu mund të vendosni për operacionet që planifikoni të bëni duke gjetur përgjigje për pyetjet tuaja.

A do të ketë shenja pas operacionit plastik?

Duke qenë se operacionet estetike janë procedura kirurgjikale, bëhen prerje dhe qepje. Pas çdo prerjeje dhe suture, mbeten pak a shumë plagë. Prerjet bëhen nga vendet ku mund të fshihen plagët, sipas zonës ku kryhen procedurat, në mënyrë që plagët të mos duken me sy të lirë.

A ka ndonjë ndryshim midis qepjes estetike dhe qepjes normale?

Metoda e qepjes e njohur si sutura estetike është në fakt metoda e qepjes që përdoret në të gjitha operacionet e kirurgjisë plastike. Të gjitha qepjet e bëra me teknikën dhe materialin e përshtatshëm për rajonin janë qepje estetike.

Cili është raporti i artë?

Termi raport i artë, i cili ka qenë në gjuhën e të gjithëve vitet e fundit, shpreh formën më ideale të fytyrës matematikisht në zonën e fytyrës. Kirurgjia plastike bazohet në harmoninë natyrore.

Çfarë është kirurgjia e ngritjes së gjirit? Për kë zbatohet?

Kirurgjia e ngritjes së gjirit është procesi i heqjes së lëkurës së tepërt të gjinjve që kanë humbur formën e tyre të varur të përmbysur, gjenetikisht ose pas lindjes, për t’i bërë ato në këmbë. Nëse gjoksi është i madh, indi i tepërt hiqet dhe gjoksi ngrihet. Nëse gjoksi është i vogël, gjoksi ngrihet duke aplikuar silikon. Nëse nuk ka situatë të veçantë, mund të aplikohet për ata mbi 18 vjeç dhe ata që nuk kanë pengesë për operacion.

A është i nevojshëm zëvendësimi i protezës së gjirit në të ardhmen?

Nëse nuk ka asnjë problem në operacionin tuaj për zmadhimin e gjoksit, nuk ka nevojë të ndryshoni protezën e gjirit.

Çfarë është operacioni për zvogëlimin e gjoksit?

Gjinjtë që janë mjaftueshëm të mëdhenj për të shkaktuar dhimbje të qafës dhe shpinës për shkak të shtimit të peshës mund të zgjidhen me operacion reduktimi. Ata që shqetësohen seriozisht nga formimi i skuqjes nën gji dhe presioni i rripave të sytjena në mot të nxehtë preferojnë operacionin për zvogëlimin e gjoksit.

Kush mund të bëjë një operacion për zvogëlimin e gjoksit?

Nëse madhësia e gjinjve e shqetëson personin estetikisht dhe funksionalisht, nëse ka dhimbje në qafë dhe shpinë dhe nëse personi është mbi moshën 18 vjeç, mund të kryhet operacioni për zvogëlimin e gjoksit.

A shkakton kancer kirurgjia për zvogëlimin e gjirit?

Ka prova shkencore që operacionet e zvogëlimit të gjyshes shkaktojnë kancer. Pjesa e marrë në operacionet e gjirit dërgohet në mënyrë rutinore për ekzaminim patologjik. Kirurgjia nuk shkakton kancer, por nëse ka kancer në gji, është e mundur të zbulohet në këtë test.

A mund të ushqehet një fëmijë me gji me gjoks silikoni?

Përgjigja e pyetjes “A mund të ushqej me gji me gjoks silikoni”, e cila është pyetja e parë që u vjen në mendje femrave që janë apo duan të bëhen nënë, është po. Silikoni është në një strukturë që nuk do të dëmtojë as nënën dhe as foshnjën.

A shpërthejnë silikonet?

Silikonet i nënshtrohen shumë testeve që në fazën e prodhimit dhe matet qëndrueshmëria e tyre. Në analizat e kryera nuk ka pasur shpërthim në produktet e silikonit, megjithëse ato kanë qenë të ekspozuara ndaj presionit që një person normal do të kishte probleme kur ekspozohej.

Cilat janë operacionet më të zakonshme të kirurgjisë plastike?

Sot, operacionet e kirurgjisë plastike për qëllime estetike dhe shëndetësore po bëhen gjithnjë e më të zakonshme. Nëse ka një problem funksional ose estetik në ndonjë pjesë të trupit, kjo mund të zgjidhet me kirurgji plastike. Procedurat më të preferuara të kirurgjisë estetike plastike janë;

  1. Rinoplastika: Ata që kanë probleme në madhësinë apo strukturën e brendshme të hundës shpesh i nënshtrohen operacionit të hundës për estetikë dhe shëndet.
  2. Liposuction: Ata që kanë probleme rajonale të dhjamosjes mund të arrijnë peshën dhe pamjen ideale me liposuction.
  3. Liftimi i fytyrës: Me efektin e plakjes, problemet si rënia dhe rrudhat në zonën e fytyrës zgjidhen me anë të operacionit për heqjen e fytyrës.
  4. Qepalla: Faktorët gjenetikë ose varja aksidentale e qepallave zgjidhen duke hequr lëkurën e tepërt.
  5. Zmadhimi i gjoksit: Ata që kanë gjoks të vogël ose gjoks të varur pas lindjes mund të arrijnë pamjen e dëshiruar me zmadhimin e gjoksit.

Kirurgji për ngritjen e ijeve (BBL).

Operacionet e ngritjes së të pasmeve, të cilat janë bërë të njohura kohët e fundit, janë zgjedhja e atyre që duan të kenë një prapanicë më të vogël ose një prapanicë më voluminoze. Falë kësaj procedure, derisa prapanica zmadhohet, dhjami largohet nga regjioni i barkut, kështu që edhe pjesa e barkut hollohet.

Çfarë është estetika e zonës private?

Disa njerëz kanë deformime në buzën e vaginës. Edhe pse nuk përbën problem për shëndetin, kur njeriu nuk ndihet mirë nga ana estetike, ato pjesë reduktohen me operacion. Procedura zakonisht kryhet duke përdorur anestezi lokale.

A ka një kufi moshe për operacionet plastike?

Një nga më kureshtarët për kirurgjinë plastike është pyetja nëse ka një kufi moshe. Nëse procedura që do të kryhet është në përmasa që kërcënojnë shëndetin e personit, operacioni kryhet duke marrë miratimin e familjes për personat nën moshën 18 vjeç. Megjithatë, nëse nuk ka problem shëndetësor, duhet të pritet kufiri i moshës 18 vjeç. Operacionet e hundës mund të kryhen ndërmjet moshës 16-17 vjeç te femrat dhe 17-18 te meshkujt.

Sa orë zgjat operacioni plastik?

Kirurgjia plastike është një fushë shumë gjithëpërfshirëse. Në këtë fushë kryhen shumë operacione shëndetësore dhe estetike. Kjo gjithashtu ndryshon kohëzgjatjen e transaksioneve. Në operacionet që duhen kryer ndonjëherë ka procedura që zgjasin 15 minuta me anestezi lokale. Ndërsa operacionet e hundës zgjasin nga 1 orë në 4 orë në varësi të gjendjes së personit, disa operacione të gjera mund të zgjasin shumë më shumë orë. Një përgjigje e qartë për këtë pyetje nuk mund të jepet. Kohëzgjatja e operacionit ndryshon sipas procedurës që do të zbatohet për personin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *