Transplanti i flokeve

Metoda e mbjelljes së flokëve Fue, e cila është ndër metodat më të preferuara të mbjelljes së flokëve në botë dhe në vendin tonë, bën të mundur që pacientët meshkuj dhe femra të kenë flokë natyralë dhe të përhershëm të rehatshëm. Falë aplikimit të anestezisë lokale në metodën e mbjelljes së flokëve Fue, pacienti nuk ndjen dhimbje gjatë procedurës. Parimi bazë i metodës së mbjelljes së flokëve me fur, e cila ka më shumë se një aplikim në vetvete, kryhet duke marrë fara të shëndetshme të folikulit të flokëve nga zona e dhurimit dhe duke i vendosur ato në prerje të vogla të bëra në zonën e tullac. Në këtë mënyrë, ata që përjetojnë rënie të flokëve ose tullac marrin një zgjidhje të përhershme dhe natyrale. Me metodën e provuar, nuk është më ëndërr të kesh flokë të shëndetshëm pa dhimbje.

Fazat e transplantit të flokëve Fue

Metoda e mbjelljes së flokëve Fue përbëhet nga disa faza në vetvete. Ne do të përpiqemi t’ju shpjegojmë këto faza në detaje nga fillimi deri në fund. Këtu janë fazat e detajuara të metodës së mbjelljes së flokëve fue;

Faza e kontrollit

Nëse është e nevojshme të shpjegohet hap pas hapi faza e kontrollit, që është faza provinciale e operacionit të mbjelljes së flokëve;

Aplikimi i anestezisë lokale

Në fazën e anestezisë lokale;

Koleksioni i farave të rrënjëve të flokëve

Hapat që do të ndërmerren në këtë fazë janë;

Hapja e kanaleve

Proceset në këtë fazë janë;

Vendosja e farave të rrënjëve të flokëve

Faza e fundit është;

Para transplantit të flokëve Fue

Janë disa pika që duhet t’i kushtoni vëmendje dhe t’i aplikoni përpara operacionit të mbjelljes së flokëve. Pajtueshmëria me pikat e rekomanduara nga mjeku juaj do ta bëjë operacionin tuaj të transplantimit të flokëve më të suksesshëm. Gjërat që duhen marrë parasysh përpara operacionit të transplantimit të flokëve;

Gjërat që duhen marrë parasysh pas transplantit të flokëve Fue

Pas transplantimit të flokëve FUE, është normale të shfaqen skuqje dhe gjakderdhje të vogla në zonën e dhurimit dhe në zonën ku aplikohet transplantimi i flokëve. Shkak për këto lëndime të lehta janë kanalet e hapura për mbjelljen e flokëve. Këto kanale do të shërohen 15 ditë pas procedurës, duke filluar të formojnë kore dhe të derdhen. Është shumë e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje disa pikave pas mbjelljes së flokëve Fue për të marrë rezultate të përhershme nga operacioni i mbjelljes së flokëve. Këtu rendisim artikujt që duhet t’i kushtoni vëmendje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *