Operacion plastik

Me metodat e kirurgjisë plastike mund të zgjidhen deformimet në çdo pjesë të trupit, lëndimet e shkaktuara nga traumat apo gjendjet që shkaktojnë probleme shëndetësore. Në kundërshtim me besimin popullor, kirurgjia plastike nuk kryen vetëm operacione estetike. Deformimet kongjenitale ose të fituara, humbja e indeve ose mosfunksionimi i gjymtyrëve trajtohen me operacione plastike . Edhe pse perceptohet si estetike që femrat pësojnë humbje të gjirit, veçanërisht për shkak të kancerit të gjirit, qëllimi kryesor është ta bëjnë këtë për shëndetin. Në thelb, qëllimi i parë i operacioneve të kirurgjisë plastike është zgjidhja e problemit të funksionalitetit , dhe qëllimi tjetër janë shqetësimet estetike.

Edhe pse dihet se kirurgjia plastike kryhet për qëllime estetike në shoqëri, ajo aplikohet në trajtimin e sëmundjeve ekzistuese. Qëllimi kryesor i kirurgjisë plastike është të fitojë funksionalitet. Procedurat e kryera me shqetësime estetike vijnë në vend të dytë. Njerëzit janë në gjendje të gjejnë zgjidhje për sëmundjet që përjetohen si pasojë e aksidenteve, faktorëve të lindur apo gjenetikë falë operacioneve plastike. Disa nga sëmundjet që mund të zgjidhen me kirurgji plastike janë;

Me cilat fusha merret kirurgjia plastike përveç sëmundjes?

Shumë njerëz përfitojnë nga kirurgjia plastike për të ofruar një pamje estetike përveç problemeve shëndetësore . Mund të zgjidhet pamja jo estetike në rajone të ndryshme me kirurgji plastike. Procedurat e kirurgjisë plastike të kryera për qëllime estetike;

Kirurgji Plastike Estetike

Procedurat estetike dhe estetike të kirurgjisë plastike janë;

Cilat janë metodat diagnostikuese të kirurgjisë plastike?

Ekzaminimi është shumë i rëndësishëm përpara operacioneve plastike. Në ekzaminimet paraprake, informacioni në shkallë të plotë dhe shtrirja e sëmundjes ekzistuese të pacientit mësohen me metoda diagnostikuese. Për të llogaritur faktorët e rrezikut të procedurës kirurgjikale, nëse ka ndonjë sëmundje përpara procedurës kirurgjikale që do të aplikohet, në ekzaminimin paraprak duhet të kryhen teste diagnostikuese. Metodat diagnostike më të përdorura në kirurgjinë plastike janë;

Rrezet X

Rrezet X, të cilat janë një nga teknikat në të cilat shfaqen më qartë deformimet e problemeve ekzistuese në kirurgjinë plastike , ofrojnë pamje të detajuara të kockave dhe indeve të buta në rrezet X. Falë këtij imazhi, madhësia e formës së pacientit ose defekti i indeve mund të mësohet qartë. Në procesin e rrezeve X, ka një sasi shumë të vogël të ekspozimit ndaj rrezatimit. Rrezet X, e cila është një nga metodat diagnostikuese, përdoret përgjithësisht për të parë deformimet në hundë, veshë, duar dhe disa pjesë të trupit.

Tomografia e kompjuterizuar

Edhe pse rrezet X në përgjithësi përdoren si metoda e parë e imazherisë diagnostike, imazhi me rreze x nuk është i mjaftueshëm në disa raste. Në këtë pikë hyn në lojë metoda e tomografisë së kompjuterizuar. Me valë zanore shfaqen deformime në strukturën e indeve dhe kockave në rajon dhe strukturën e sëmurë. Në varësi të sëmundjes që synohet të diagnostikohet, tomografia aplikohet me ose pa mjekim.

z

Në këtë procedurë, organet, indet dhe kockat imazhohen në detaje duke përdorur sasi të vogla të rrezeve X. Çrregullimet që nuk mund të vizualizohen me rreze X ose tomografi të kompjuterizuar zbulohen me cilësi të lartë imazhi nga MR.

Mamografia, kjo metodë diagnostike zakonisht aplikohet para operacioneve plastike që lidhen me gjoksin. Aplikimi i kontrollit para operacionit kryhet për të përcaktuar nëse ka ndonjë tumor apo kancer në gji. Kjo metodë diagnostike nuk është vetëm për një procedurë kirurgjikale, ajo është një metodë që gratë duhet ta bëjnë rregullisht çdo vit. Nëse nuk ka problem në zonën e gjirit si rezultat i aplikimit të mamografisë, mund të kryhen procedurat e kirurgjisë plastike që lidhen me gjirin.

Testi i gjakut

Është e mundur që njerëzit të mësojnë nëse ka ndonjë sëmundje duke bërë një analizë rutinë gjaku. Analiza e gjakut, e cila është metoda më e aplikuar ndër metodat diagnostikuese, aplikohet në shumë degë të mjekësisë. Si rezultat i vlerave të gjakut, përcaktohet nëse personi ka ndonjë sëmundje apo çfarë sëmundje ka. Para të gjitha procedurave kirurgjikale kryhet një test gjaku. Në këtë mënyrë përcaktohet nëse pacienti ka ndonjë infeksion apo sëmundje tjetër dhe nëse është i përshtatshëm për operacion. Nëse ekziston një sëmundje ekzistuese , personi ose nuk merret në punë ose bëhet aplikimi sipas vetëdijes për sëmundjen. Në rastet kur nuk kryhet një analizë gjaku, rreziku i operacionit ka të ngjarë të jetë më i lartë.

Ekzaminimi i gjinekologut

Ekzaminimi gjinekologjik bëhet përpara operacioneve estetike vaginale, të cilat janë përhapur shumë te femrat. Ai kontrollohet brenda vaginës me një pajisje të veçantë. Në këtë ekzaminim mësohet gjerësia e vaginës dhe madhësia e vulvës. Me këtë metodë diagnostike , përcaktohet nëse personi është i përshtatshëm për operacion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *