Rinoplastika

Kirurgjia e hundës është një nga procedurat më të kryera ndër operacionet estetike. Ka shumë njerëz që e bëjnë për qëllime estetike si dhe pacientë që nuk marrin frymë lehtë. Shumë pyetje lindin në mendje për një procedurë të tillë të preferuar. Në këtë pikë, përgjigjet për të gjitha pyetjet që vijnë në mendje janë në artikullin tonë. Nëse dëshironi të kryeni operacionin e hundës me vetëdije, mund të gjeni përgjigje për të gjitha pyetjet në mendjen tuaj në artikullin tonë.

Është e mundur të zgjidhen deformimet kongjenitale ose deformimet si lëndimet aksidentale me kirurgji nazale. Falë mjekësisë në zhvillim dhe inovacioneve teknologjike, çrregullimet e formës dhe indeve që ndodhin në sipërfaqen e hundës ose në pjesët e brendshme korrigjohen me operacione në hundë. Madhësia e përgjithshme, forma, gjatësia, madhësia, struktura e kockave dhe zona e majës së hundës bëhen estetike me anë të kirurgjisë së hundës.

Cilat janë metodat që përdoren në rinoplastikë?

Metodat më të përdorura në operacionet e rinoplastikës janë;

A do të ketë dhimbje pas operacionit në hundë?

Megjithëse operacioni i hundës është i vogël në zonë, si rezultat është një procedurë kirurgjikale. Duke qenë se do të jeni nën ndikimin e anestezisë së përgjithshme gjatë procedurës, nuk do të ndjeni asnjë dhimbje. Megjithatë, pas operacionit mund të ndihet një dhimbje e lehtë pasi efekti i anestezisë largohet. Në këtë fazë, duke qenë se pacienti do të qëndrojë në spital për 1 ose 2 ditë, ai merr drogë në mënyrë intravenoze dhe nuk ndjen dhimbje. Në fazën tjetër, nëse është e nevojshme, mund të përdoren qetësues.

A mund të zgjidhet problemi i frymëmarrjes me operacionin e hundës?

Meqenëse disa pacientë kanë probleme me frymëmarrjen, mishrat e zmadhuara të hundës që shkaktojnë problemin hiqen, kështu që gjendet një zgjidhje për problemin tuaj të frymëmarrjes. Në të njëjtin operacion, nëse dëshironi, mund të kryeni operacionin e hundës për qëllime estetike.

A janë fytyra dhe sytë shumë të fryrë dhe të mavijosur?

Pas të gjitha procedurave kirurgjikale me ndërprerje, shfaqen disa mavijosje, ënjtje dhe edemë. Ndërsa ky proces është normal, ai do të kalojë me kalimin e kohës. Pas një mesatare prej 10 ditësh, nuk ka mavijosje dhe ënjtje.

A bie hunda pas operacionit?

Është normale të përjetoni një rënie të lehtë në majë të hundës me hyrjen e edemës pas operacionit në hundë. Nëse dëshironi një hundë të përmbysur, duhet ta ndani këtë pritje me mjekun tuaj përpara operacionit.

Po sikur të mos më pëlqen operacioni i hundës?

Operacionet e hundës janë procedura me një shkallë të lartë suksesi në përgjithësi. Megjithatë, në disa raste lindin probleme nëse nuk zgjidhet specialisti i duhur dhe mjeku me përvojë. Për të mos përjetuar një problem të tillë, duhet të bëni mirë zgjedhjen tuaj. Megjithatë, nëse keni pasur një problem, ai mund të zgjidhet me operacion rishikues.

Kush i nënshtrohet operacionit të hundës?

Personat që janë të përshtatshëm për kirurgji të hundës;

Kush nuk mund të bëjë ndërhyrje kirurgjikale në hundë?

Ata që nuk janë të përshtatshëm për kirurgji të hundës;

Cilët mjekë bëjnë operacionin e hundës?

Edhe nëse ka më shumë se një mendim për këtë temë, në thelb, kirurgët plastikë dhe otolaringologët të cilët kanë trajnim dhe shkathtësi adekuate në këtë fushë mund të kryejnë operacione në hundë.

Sa kohë zgjat rikuperimi pas operacionit?

Pas një operacioni të suksesshëm, pacienti qëndron në spital maksimumi 2 ditë dhe del nga spitali dhe vazhdon jetën shoqërore mesatarisht në 15 ditë. Mund të duhen rreth 12 muaj që hunda të marrë formën e saj përfundimtare.

Çfarë duhet pasur parasysh pas operacionit të hundës?

Gjërat që duhen marrë parasysh pas operacionit të hundës;

Kur do të hiqen tamponi dhe gipsi pas operacionit të hundës?

Falë teknikave mjekësore në zhvillim, përdorimi i tamponëve në disa raste nuk kërkohet. Informacion se kur duhen hequr qepjet, gipsat dhe tamponët e përdorur pas operacionit të hundës;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *