Estetika Dentare

Shëndeti dentar dhe ai oral është një nga çështjet më të rëndësishme që prek trupin dhe disponimin e njerëzve. Problemet e shëndetit të dhëmbëve ndonjëherë janë mjaft të dhimbshme. Ata që kanë probleme me dhëmbët në aspektin estetik janë psikologjikisht të pakënaqur. Ata që mbulojnë gojën me duar duke qeshur ose që përpiqen të qeshin pa treguar sa më shumë dhëmbët, përjetojnë pakënaqësi psikologjike. Zgjidhja e problemeve shëndetësore dhe estetike të dhëmbëve apo nofullës në gojë është e mundur me aplikime estetike dentare. Ju mund të zgjidhni lehtësisht problemet tuaja shëndetësore dhe estetike në bashkëpunim me një mjek ekspert dhe me përvojë dhe ekipin e tij. Për ata që nuk mund të ndihen rehat ndërsa qeshin, një jetë me shumë të qeshura u ofrohet falë aplikacioneve estetike të buzëqeshjes. Ata që duhet të nxjerrin dhëmbët për shkak të dhimbjes së dhëmbëve dhe kaviteteve, nuk duhet të jetojnë me dhëmbë që mungojnë. Ata që kanë shtrembërim të dhëmbëve ose kanë boshllëqe midis dhëmbëve, mund t’i heqin përgjithmonë këto probleme me trajtime me porcelan gjethesh, pllakëza të pastra ose korteza. Do të ishte zgjedhja e duhur të kishit estetikë dentare për ta parë jetën me një buzëqeshje të lumtur.

Estetika dentare janë operacione që synojnë t’i japin një pamje estetike humbjes së dhëmbëve dhe çrregullimeve në shtrirjen e dhëmbëve për shkak të faktorëve gjenetikë ose aksidenteve. Falë operacioneve estetike dentare, të cilat shpesh preferohen nga ata që nuk janë të kënaqur me strukturën e dhëmbëve të tyre vizualisht dhe psikologjikisht, njerëzit bëhen më të sigurt dhe të lumtur. Ata me dhëmbë të shëndetshëm dhe estetikë buzëqeshin më rehat. Ata që nuk duan të fshehin dhëmbët gjatë buzëqeshjes, kanë estetikë dentare për të korrigjuar çrregullimet ekzistuese. Me kalimin e kohës, humbja e dhëmbëve për shkak të plakjes, faktorëve gjenetikë dhe mjedisorë, apo errësimit të dhëmbëve, çrregullimet në rreshtimin e dhëmbëve korrigjohen me operacion estetik dentar .

Cilat janë fazat e estetikës dentare?

Përveç shqetësimeve estetike, është e mundur të arrihen dhëmbë estetikë dhe të shëndetshëm me operacion estetik dentar, i cili aplikohet për zgjidhjen e problemeve shëndetësore . Ka disa faza kur keni estetikë dentare. Rendi i këtyre fazave është;

Për kë aplikohet estetika dentare?

Estetika dentare është një metodë e preferuar për zgjidhjen e problemeve në zonën e gojës dhe nofullës që kompleton zhvillimin fizik të nofullës dhe strukturës kockore. Përveç problemeve shëndetësore, estetika dentare kryhet edhe për shqetësime estetike. Ata që duan të zbukurojnë buzëqeshjen e tyre, ata me dhëmbë të verdhë, ata me dhëmbë të humbur dhe ata me rreshtim të parregullt të dhëmbëve kanë estetikë dentare për të zgjidhur këto probleme. Ata që kanë përfunduar zhvillimin e nofullës dhe dhëmbëve mbi moshën 15-16 vjeç mund të kenë dhëmbë të shëndetshëm dhe estetikë me estetikë dentare.

Gjërat që duhet të dini përpara se të keni estetikë dentare

Për të arritur rezultatin e pritur dhe të imagjinuar pas estetikës dentare, ka pika që duhen marrë parasysh përpara se të aplikohet procedura. Nëse disa pika nuk merren parasysh, mund të mos keni dhëmbët estetikë të pritshëm. Pikat që duhen marrë parasysh janë;

Metodat më të aplikuara në estetikën dentare

Procedurat e kryera në aplikimet estetike dentare janë plotësisht të përcaktuara sipas nevojave të njerëzve. Metodat më të preferuara në procedurat që lidhen me shëndetin;

Praktika e Implantit Dentar

Implantet dentare, të cilat janë ndër metodat më të aplikuara të trajtimit në fushën e estetikës dentare, aplikohen si zgjidhje për prishjen dhe humbjen aksidentale të dhëmbëve . Me zevendesimin e dhembit te munguar kompletohet rreshtimi i dhembeve dhe parandalohet rreshqitja e dhembeve dhe kompletohet mangesia ne aspektin estetik. Dhëmbët që mungojnë plotësohen me këto implante, të cilat përshtaten me shëndetin e njeriut dhe zonën e rrënjës së dhëmbit me materiale të veçanta . Në mënyrë që protezat e përdorura në humbjen e të gjithë dhëmbëve në gojë te disa pacientë të mbahen pas qiellzës, në pika të caktuara vendoset një urë me implante dentare.

Sa kohë zgjat trajtimi i estetikës dentare?

Nuk është e saktë të specifikohet një kohë e saktë se sa kohë do të zgjasin aplikimet estetike dentare. Metodat e trajtimit të përcaktuara sipas nevojave të njerëzve kanë periudha të ndryshme aplikimi. Ekzistojnë procedura estetike dentare që kryhen në një seancë të vetme, si dhe procedura estetike dentare që zgjasin 2-3 seanca ose ditë. Kjo periudhë varet plotësisht nga metoda e trajtimit që ju nevojitet. Ndërsa aplikimi i porcelanit me gjethe zgjat për një seancë të vetme, trajtimi i implantit dentar mund të zgjasë deri në 10 ditë. Procedura të tilla si zbardhja e dhëmbëve janë aplikime që duhet të bëhen rregullisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *