Pas Kirurgjisë Plastike

Operacion plastik Operacionet e kirurgjisë estetike, të cilat janë përhapur së fundmi, tani po japin rezultate shumë më të suksesshme me teknologjinë në zhvillim. Ata që kanë probleme në aspektin estetik apo shëndetësor, hezitojnë të bëjnë operacione estetike dhe plastike. Duke u përpjekur t’u përgjigjemi pyetjeve që vijnë në mendjen e shumë njerëzve për ju, […]

Fazat e transplantit të flokëve

Transplantimi i flokëve është një zgjidhje natyrale dhe e përhershme për rrallimin ose rënien e flokëve për shkak të predispozicionit gjenetik, barnave të përdorura, stresit ose faktorëve mjedisorë. Rënia e flokëve ose tullacia në zonën me qime kryhet duke marrë farat e rrënjëve të flokëve nga zona rezistente si zverku dhe duke i transferuar ato […]

Çfarë është transplantimi i flokëve?

Zgjidhja e përhershme e rënies së flokëve për shkak të stresit, faktorëve mjedisorë dhe predispozicionit gjenetik sigurohet nga operacionet e mbjelljes së flokëve. Me zhvillimin e teknologjisë, me kalimin e kohës zhvillohen edhe metodat e mbjelljes së flokëve. Si shembull mund të jepet metoda e transplantimit të flokëve DHI, e cila është aplikuar më së […]

Fazat e transplantit të flokëve FUE

Transplanti i flokeve Metoda e mbjelljes së flokëve Fue, e cila është ndër metodat më të preferuara të mbjelljes së flokëve në botë dhe në vendin tonë, bën të mundur që pacientët meshkuj dhe femra të kenë flokë natyralë dhe të përhershëm të rehatshëm. Falë aplikimit të anestezisë lokale në metodën e mbjelljes së flokëve […]

Çfarë është estetika dentare?

Estetika Dentare Shëndeti dentar dhe ai oral është një nga çështjet më të rëndësishme që prek trupin dhe disponimin e njerëzve. Problemet e shëndetit të dhëmbëve ndonjëherë janë mjaft të dhimbshme. Ata që kanë probleme me dhëmbët në aspektin estetik janë psikologjikisht të pakënaqur. Ata që mbulojnë gojën me duar duke qeshur ose që përpiqen […]

Dietë para operacionit mbi obezitetin

Kirurgjia e obezitetit Është e rëndësishme të ndiqni një dietë para operacionit bariatrik dhe të përgatitni trupin për operacion. Pas operacionit, dieta juaj ekzistuese do të ndryshojë rrënjësisht. Në mënyrë që ky tranzicion të mos jetë shumë i ashpër, është e nevojshme të mbani dietë për një periudhë të caktuar kohore. Shumë ushqime të konsumuara […]

Çfarë sëmundjesh trajton kirurgjia plastike?

Operacion plastik Me metodat e kirurgjisë plastike mund të zgjidhen deformimet në çdo pjesë të trupit, lëndimet e shkaktuara nga traumat apo gjendjet që shkaktojnë probleme shëndetësore. Në kundërshtim me besimin popullor, kirurgjia plastike nuk kryen vetëm operacione estetike. Deformimet kongjenitale ose të fituara, humbja e indeve ose mosfunksionimi i gjymtyrëve trajtohen me operacione plastike […]

Kirurgjitë e rinoplastikës

Rinoplastika Operacionet plastike janë bërë shumë të njohura në ditët e sotme. Për shkak të kushteve të lidhura me shëndetin ose shqetësimeve estetike, njerëzit i nënshtrohen operacioneve të kirurgjisë plastike. Operacionet estetike të hundës janë ndër procedurat më të kryera ndër operacionet estetike. Dëmtimi i strukturës së kockave dhe indeve të hundës për shkak të […]

Rreth Dentalit

Dentare Vitet e fundit, estetika dentare ka filluar të kryhet shpesh për shkak të problemeve që lindin nga perceptimet estetike, përveç problemeve shëndetësore. Për ata që kanë probleme me shëndetin oral dhe dentar, problemi zgjidhet nga një stomatolog specialist me shumë metoda. Ata që nuk kanë probleme në shëndetin oral dhe dentar, dhëmbët e të […]

Çfarë është Kirurgjia Rinoplastike?

Rinoplastika Kirurgjia e hundës është një nga procedurat më të kryera ndër operacionet estetike. Ka shumë njerëz që e bëjnë për qëllime estetike si dhe pacientë që nuk marrin frymë lehtë. Shumë pyetje lindin në mendje për një procedurë të tillë të preferuar. Në këtë pikë, përgjigjet për të gjitha pyetjet që vijnë në mendje […]